Ervaar je problemen binnen je relatie? Zet de stap naar relatietherapie Eindhoven

psycholoog

Ervaar je problemen binnen je relatie? Zet de stap naar relatietherapie Eindhoven

In het begin van je relatie is alles nieuw en spannend en gieren de verliefde gevoelens door je lijf. Het is zelfs lastig om gewoon te functioneren. Je kan niet eten en ook dwalen je gedachten steeds af naar je nieuwe partner. Deze verliefde gevoelens nemen naar verloop van tijd af en veranderen in een vertrouwd gevoel van ‘houden van’. Elke relatie kent verschillende fasen en ook gaat het niet altijd even goed. Soms zijn er duidelijk aanwijsbare oorzaken waarom er problemen zijn ontstaan in jullie relatie, maar het kan ook zijn dat je aan dit gevoel nog geen woorden kan geven. Vaak wil je zelf je relatieproblemen oplossen. Als twee volwassenen moeten jullie daar toch prima toe in staat zijn? Zo eenvoudig is dat niet altijd. Zeker niet, omdat jullie allebei emotioneel betrokken zijn. Relatietherapie Eindhoven helpt jullie bij de aanpak van jullie relatieproblemen.

Relatietherapie Eindhoven: wat houdt dat in?

Relatietherapie is absoluut niet zweverig. Relatietherapie kenmerkt zich juist door een hoog praktisch gehalte. De therapie is kortdurend. Jullie krijgen tijdens de sessies handvaten waar jullie ook thuis mee aan de slag gaan. Voordat jullie overgaan op relatietherapie krijgen jullie uitgebreid de mogelijkheid om kennis te maken met de therapeut. Om echt baat te hebben bij de therapie is het belangrijk dat jullie je veilig voelen bij de therapeut en dat er een klik is. Naar aanleiding van het intakegesprek stelt de therapeut een behandelplan op. Op basis van dit behandelplan gaan jullie met elkaar aan de slag. De therapeut staat op grotere afstand van jullie relatie en kan goed observeren. Als patronen zich tijdens de therapiesessies herhalen, zal de therapeut jullie daarop wijzen. Jullie krijgen ook instrumenten in handen om deze patronen te doorbreken. Veel relatieproblemen zijn terug te voeren op problemen in de communicatie. Jullie leren je naar elkaar uit te spreken en ook naar elkaar te luisteren. Alles mag op tafel komen; of het nu gaat om jaloerse gevoelens ten opzichte van je partner, financiële problemen, ongewenste kinderloosheid of ziekte in de familie. De therapeut helpt jullie de problemen bespreekbaar te maken. De oplossing voor jullie problemen is vaak dichterbij dan jullie zelf denken.

psycholoog

Wacht niet te lang

Er bestaan allerlei vooroordelen over relatietherapie, daardoor is de drempel om hulp in te schakelen vaak hoog. Juist als je er op tijd bij bent en de problemen nog niet uit de hand zijn gelopen, is het eenvoudiger om de weg omhoog te vinden en jullie relatieproblemen te boven te komen. Denk dus niet dat jullie problemen eerst een stuk ernstiger moeten zijn, voordat jullie er hulp bijhalen. Blijf niet doormodderen. De relatietherapeut heeft veel ervaring en zal niet opkijken van jullie problemen. Er zijn in de praktijk al veel soorten relatieproblemen voorbij gekomen. Jullie hoeven je niet te schamen en kunnen rustig jullie problemen op tafel leggen. Ook als je niet in de buurt van Eindhoven woont, is relatietherapie dichtbij. Op verschillende locaties in Nederland staan relatietherapeuten klaar om jullie te verwelkomen en samen met jullie aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *