Hernia
Medisch

Het raadplegen van een hernia kliniek voor je klachten

Posted On oktober 16, 2019 at 11:25 am by / No Comments

De klachten van hernia kunnen enorm vervelend zijn. Het kan zich niet enkel in je rug vormen, maar zelfs uitstralen naar je benen. Het inschakelen van hulp bij een herniakliniek kan je enorm helpen bij de klachten van hernia.

Hernia kliniek

De klachten van een hernia

Wanneer je een hernia hebt, kunnen de klachten zeer wisselvallig zijn. Zo kan het zijn dat je helemaal nergens last van hebt, maar de volgende dag enorm veel pijn hebt. Wanneer je een hernia hebt kan het zo zijn dat je rugklachten verdwijnen na verloop van tijd. Echter blijft de pijn in je benen vaak bestaan en kan het zelfs erger worden. Wanneer je geen rugklachten meer hebt, wil dit niet zeggen dat je klachten van de hernia helemaal weg zijn. Het kan dus nodig zijn om hier iets aan te doen.

Iprenburg kliniek

Zo herken je een hernia

Een hernia herken je aan pijn in de rug. Dit kan beginnen bij je onderrug. De pijn kan zich verspreiden naar je benen. Dit kan naar de voeten schieten, maar ook ophouden tot je knie. Opvallend is dat wanneer je hoest of niest, de pijn erger wordt. Wanneer je gaat liggen en je pijnlijke been optilt, krijg je pijn. Je kunt dit dus zelf controleren. Daarnaast zijn er meer symptomen die kunnen duiden op een hernia. Bij enig vermoeden, dien je gelijk contact op te nemen met je dokter. Het is belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen bij een hernia.