Incontinentie luiers voor volwassenen kopen: de aandachtspunten

Zeker 10% van Nederlandse mannen en vrouwen krijgen na verloop van tijd last van ongewenst urineverlies, ook wel incontinentie genoemd, waardoor je gaat moeten investeren in incontinentie luiers voor volwassenen. Als je meer te weten wilt komen over incontinentie luiers en de aandachtspunten die hierbij komen kijken, lees de onderstaande tekst dan eerst goed door.

Wat zijn incontinentie luiers voor volwassenen?

Incontinentie luiers voor volwassenen zijn luiers die volwassen mannen en vrouwen dragen als ze last hebben van incontinentie, oftewel ongewenst urineverlies of ongewenst verlies van de stoelgang. Incontinentie luiers zitten comfortabel aan het lichaam dankzij de optimale pasvorm en hebben een stijlvol design. Je kunt incontinentie luiers heel discreet dragen aangezien ze net als echt ondergoed lijken en haast niet van elkaar te onderscheiden zijn. Je moet incontinentie luiers voor volwassenen door middel van een sluitsysteem van klittenband en met sterke plakstrips stevig vastmaken waardoor de luier altijd goed op zijn plaats blijft zitten.

Voor wie zijn incontinentie luiers geschikt?

Incontinentie luiers voor volwassenen zijn voor elke volwassen man of vrouw geschikt die last heeft van ongewenst urineverlies of ontlasting verlies. Ook verstandelijk beperkten gebruik vaak incontinentie luiers voor volwassenen vanwege hun neurologische en fysieke klachten of mensen die incontinentie luiers moeten dragen omdat ze geboren zijn met een fysieke beperking. Je kunt tenslotte ook uitgaan dat personen die incontinent raken als gevolg van een ongeluk incontinentie luiers moeten dragen, maar ook zwangere vrouwen, vrouwen die schade hebben geleden aan de bekkenbodem tijdens de zwangerschap en vrouwen en mannen die last van bedplassen hebben.

Kies de geschikte soort luier

Je kunt uit meerdere soorten incontinentie luiers voor volwassenen kiezen, waaronder de inlegger. Dit is het kleinste formaat met het laagste absorptieniveau. Daarnaast kennen we ook de slip, welke met plakstrips wordt vastgemaakt en we kunnen ook de incontinentie pants en de flex onderscheiden. Naast verschillende soorten incontinentie luiers kan je ook kiezen uit meerdere merken, waarbij je uit kunt gaan dat incontinentie luiers van A-merken kwalitatief beter maar ook duurder zijn. Welke soort incontinentie luier je moet kiezen voor je situatie hangt van je eigen wensen en voorkeuren af. De ene persoon kiest liever voor een slip terwijl de ander gaat voor een broekje.

Worden incontinentieluiers vergoed?

Speciale incontinentie luiers voor volwassenen worden wel door de basisverzekering vergoed. Dit houdt in dat je de meeste soorten incontinentie luiers vergoed krijgt bij vrijwel elke zorgverzekeraar. Je gaat wel eerst een intakegesprek met een zorgaanbieder moeten voeren zodat bepaald wordt hoeveel en welke soorten incontinentie luiers je vergoed krijgt.

123Drogisterij – De specialist in incontinentiemateriaal

Voor urine en ontlasting

De meeste mensen denken dat incontinentie luiers voor volwassenen slechts bedoeld zijn voor personen die last hebben van ongewenst urineverlies, maar je kunt deze luiers ook voor ongewenste ontlasting gebruiken. Daarnaast kan je incontinentieluiers ook tijdens vakanties gebruiken als je lang onderweg bent of als je het koud hebt en jezelf wilt beschermen. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die last hebben van blaasproblemen kunnen incontinentie luiers dragen als oplossing voor hun probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *