Is een zonnebril beter voor je ogen?

Vaak zie je mensen met goedkope plastic zonnebrillen lopen. Zeker op vakantie hebben mensen snel de neiging om even snel een goedkope zonnebril aan te schaffen voor op het strand. Maar hoe goed of hoe slecht is dat nou eigenlijk.

Beschadigde ogen

Je hoort wel eens voorbij komen dat je ogen kunnen beschadigen van goedkope zonnebrillen. Dit is echter GEEN fabel. Door de uv-straling kunnen je ogen beschadigen. Met een zonnebrillen die geen uv protectie in de glazen hebben neem je je ogen als het ware in de maling. Je ogen denken namelijk dat het donker is en dat ze open kunnen blijven terwijl er wel uv-stralen in je ogen komen.

Hoe weet je nou of je de juiste bril hebt

Goede brillen hebben CE gekeurde glazen. Deze koop je echter niet voor een paar euro. Dus dat is al de eerste indicator. Vaak staat dit op de poot van de bril of met een stickertje op het glas. Koop dus nooit maar dan ook nooit een goedkope prul bril op het strand. Want goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Als je achterblijft met oogschade dan kan het zomaar zijn dat je peperdure operaties moet ondergaan.

Specialist

Wil je er nou zeker van zijn dat je de juiste bril hebt, ga dan langs bij een specialist. Zij kunnen vaak een gratis een oogmeting doen. Zo weet je zeker dat je goed beschermt bent tegen uv en dat je ook nog eens de goede sterkte hebt!

Meer weten? Kijk dan even op: www.lebrille.com