rollator
Medisch

Mogelijkheden bij de aanschaf van een rollator

Posted On juni 22, 2020 at 8:37 am by / No Comments

Bij aanschaf van een rollator heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Voor de een is een zitje op het hulpmiddel belangrijk, voor de ander de mogelijkheid om deze in elkaar te vouwen. Het in elkaar kunnen vouwen van de rollator maakt dat je deze eenvoudig mee kunt nemen in de auto of het openbaar vervoer. Voor het meenemen van een rollator in de bus of trein is het slim om voor een model met kruisframe te kiezen. Deze rollators zijn doorgaans sneller en gemakkelijker op te vouwen dan een standaard model. Op deze pagina lees je meer over de verschillende factoren waarmee je rekening dient te houden bij het vergelijken van verschillende modellen. 

Een rollator voor binnen en voor buiten 

Niet alleen bestaat er een verschil tussen een rollator welke kan worden ingeklapt en modellen waarbij dit niet mogelijk is. Ook heb je de keuze uit een rollator voor buiten, of een rollator voor binnen. Een model voor buiten is vaak voorzien van een zitje en beschikt daarbij over een mandje. Het mandje kan gebruikt worden om de boodschappen in mee te nemen, of om je tas in op te bergen. Ook de haak aan de zijkant van de rollator kan hiervoor gebruikt worden. Bij een model voor binnen zijn dergelijke elementen niet toegevoegd. Wel kan een plankje aan de bovenzijde van het model wenselijk zijn om bijvoorbeeld een kopje thee en je bord op mee te kunnen nemen.  

Veilig op pad met een rollator 

Verklein de kans op ongelukken, door een rollator mee te nemen tijdens het doen van de boodschappen of een blokje om. Door voor een rollator met zitje te kiezen, heb je de mogelijkheid om onderweg kort te pauzeren. Zet de rollator op de rem om te voorkomen dat deze naar achter schuift als je gaat zitten.