Wat kost een begrafenis?

In het dagelijks leven bent u er natuurlijk nooit op voorbereid: het verlies van een naaste. De meeste mensen zijn amper bekend met de kosten van een begrafenis, en welke taken hiervoor verricht moeten worden. Natuurlijk staan de wensen van uw nabestaande volledig voorop, maar ook is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de kosten. De keuzes die u maakt hebben directe invloed op de kosten van de begrafenis, en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Hoe meer aanwezigen, hoe luxer de kist en hoe meer volgauto’s hebben allemaal invloed op de kosten. 

Waaruit bestaat een begrafenis?

Als eerste is het verstandig om de vraag te beantwoorden: Wat kost een begrafenis? Zet uw prioriteiten op een rijtje, en bekijk hoeveel uw polis dekt. Een sobere begrafenis heeft een polis nodig die rond de €8.000,- dekt, en een luxe begrafenis kan al snel een polis tot €18.000,- kosten. Om deze prijs voor uzelf te realiseren, is het verstandig om als eerst te weten waaruit een begrafenis bestaat:

  • Als eerst is het belangrijk om te denken aan waar de begrafenisceremonie plaatsvind. U neemt misschien een uitvaartverzorger in de arm, en misschien wordt er gebruik gemaakt van een rouwcentrum. Deze kosten moet u allemaal in gedachten houden voor de uitvaartceremonie. U kan zelf kiezen hoe uitgebreid u dit wilt. 
  • Daarnaast betaald u altijd voor een grafkist en grafrechten. Een sobere, gemiddelde grafkist kost ongeveer €500. Een luxe uitvoering kan al snel meer kosten. Daarnaast koopt u de grafrechten, en bepaalt u zelf wie in dit graf komt. Bij een algemeen graf bepaalt de begraafplaats dit voor u. 
  • Als laatste is een grafmonument of grafsteen belangrijk. U heeft hiervoor de meest uitgebreide opties. U betaalt voor een grafsteen gemiddeld €1000 tot €2500 euro. Het bijschrijven van een naam op een bijstaand monument is echter voordeliger. 

Er zijn veel verschillen omtrent bijvoorbeeld het design grafsteen, maar ook in grafkisten. Elke begraafplaats, elk rouwcentrum, en elke verzorgen bied een andere prijs aan, en daarom is het belangrijk een gunstige plek te selecteren voor de uitvaart. Bent u benieuwd naar verschillen in uitvaartcentra? Vergelijk deze dan met elkaar online. 

kostenvaneenuitvaart: Voor uw hulp

Bij kostenvaneenuitvaart hopen wij de vraag “Wat kost een begrafenis” te kunnen beantwoorden. Het is namelijk al moeilijk genoeg om na het overlijden van een dierbare keuzes te maken over bijvoorbeeld welke kist, en welke grafsteen, welke muziek en wat dan ook. Onze website bied hiervoor een optie aan om eenvoudig verschillende uitvaartverzorgers met elkaar te vergelijken, zodat u gegarandeerd de beste keuze maakt. Ook bieden wij advies over waar u aan toe bent bij een begrafenis.

Wij hopen met deze pagina een antwoord hebben kunnen geven op de vraag: Wat kost een begrafenis? Indien u andere vragen heeft over dit gevoelige onderwerp, kan u altijd een van onze andere artikelen lezen op onze website, of persoonlijk contact opnemen met onze experts. 

kostenvaneenuitvaart is een onafhankelijk informatieplatform, dat er voor zorgt dat u alle aandachtpunten in deze onfortuinlijke situatie in oog houd. Lees nu snel over wat verstandig is te doen. 

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *