Zorgverzekering 2022 in 2021 overzetten

Zorgverzekering

Het duurt nog eventjes, maar eind 2020 mogen we weer de zorgverzekering overzetten. Het is goed om elk jaar een moment te nemen om je verzekeringen te vergelijken en, indien nodig, over te zetten. Elk jaar kunnen we dat doen vanaf november. In november kun je dus starten met vergelijken en vervolgens kun je jouw zorgverzekering omzetten tot 31 december datzelfde jaar. Dit doe je dus voor het jaar erop. 

Waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende zaken waar je bij je zorgverzekering vergelijken voor 2022 op moet letten. Dit lopen we in de volgende alinea’s langs.
Ten eerste zullen de zorgverzekeringen vanwege de corona crisis duurder worden. Het kan dus belangrijk zijn om goed te kijken wat je wel en niet nodig hebt, zodat je de kosten kunt drukken. Het wordt dus belangrijker om naar je dekking van de verzekering te kijken. Verder moet je weten welk soort polis je hebt. Ook is belangrijk om te weten of je verplichte of vrijwillige eigen risico moet afdragen. Momenteel is deze vastgesteld op €385. Dit bedrag moet je dus eerst betalen voordat zorg uit de basisverzekering vergoed wordt. Als het vrijwillig is ben je wat flexibeler. Je kan het risico dan bijvoorbeeld verhogen naar €500. Hierdoor betaal je dus bij een dure rekening maximaal €500, maar daardoor is de zorgpremie per maand wel goedkoper. Verder zitten er op sommige zorgverzekeringen korting. Kijk hier dus ook naar. Ook kan je kiezen of je de premie per maand of jaar betaald. De hoogte van de premie verschilt uiteraard per verzekeraar. De zorgverzekering 2022 staat al klaar en kun je al bekijken op de website van Zorgkiezer.